ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΗ

7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Ιωάννινα, 22 Απριλίου 2021

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής, έχει την τιμή να διοργανώνει, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας και με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.

Στην 7η οργάνωση του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» αντανακλάται αφενός μεν το διεθνές κύρος και η εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αφετέρου δε η επιτυχία ενός πολυετούς θεσμού με υψηλούς ακαδημαϊκούς στόχους, ο οποίος χαίρει της στήριξης εξεχουσών προσωπικοτήτων και μεγάλων διεθνών φορέων της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Το φετινό Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, φέρει τον τίτλο «Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης» και επιχειρεί να προσεγγίσει  θεματικές, όπως η ελευθερία έκφρασης, η διαφορετικότητα και η χρήση της γλώσσας ως οργάνου αντίστασης και χειραφέτησης από οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Καλωσορίζω όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και συγχαίρω, για την επιστημονική επιμέλεια και την επίβλεψη του προγράμματος, την κ.Νικολέττα Τσιτσανούδη- Μαλλίδη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν. Ιωαννίνων, καθώς και όλους όσοι συμβάλλουν στην οργάνωση του φετινού Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο καλείται να προσαρμοστεί σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης.

smadminΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΗ