ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 2ο ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δ ι ε θ ν έ ς  Θ ε ρ ι ν ό  Π α ν ε π ι σ τ ή μ ι ο

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»

Ό μ ι λ ο ς  Α π ο φ ο ί τ ω ν

Το 2o Μικρό Θερινό


«Φόβος, Ευθύνη, Ενοχή.
Δοκιμές διαλόγου για την μετά πραγματικότητα»

28 -29 Αυγούστου 2021
Διαδικτυακή διοργάνωση

Συνδιοργανωτής: Εργαστήριο
Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων,
Μ.Μ.Ε. & Εκπαίδευσης
Π. Τ. Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

smadminΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 2ο ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα από 11 έως 14 Ιουλίου, ανακοινώνεται ότι δεν είναι εφικτό να γίνουν αποδεκτές νέες εγγραφές για δια ζώσης παρουσία, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων που δέχεται φέτος το πρόγραμμα, εξαιτίας των περιορισμών των υγειονομικών μέτρων. Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη διαδικτυακή παρακολούθηση του προγράμματος.

Η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της που δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο πλήθος των αιτημάτων, με τη βεβαιότητα ότι οι λόγοι γίνονται απολύτως κατανοητοί από τους ενδιαφερόμενους, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά για την επικοινωνία με το πρόγραμμα.

smadminΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τον Υφυπουργό  των Εξωτερικών, Αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κωνσταντίνο Βλάση, ο οποίος και θα παραστεί στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» στην Ύδρα, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά η Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του προγράμματος κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπλ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Όπως είναι γνωστό το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκε μία ουσιαστική συζήτηση για τη διάδοση και καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια. Ο Υφυπουργός των Εξωτερικών θα χαιρετίσει τις εργασίες του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, στις 12 Ιουλίου. Στον κ. Βλάση παραδόθηκαν τα πρακτικά των προηγούμενων διοργανώσεων, που έχουν εκδοθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βραζιλία.

smadminΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,
ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μια εξαιρετική σύναξη κορυφαίων ανθρώπων από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον χώρο της Τέχνης και των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι θα μοιραστούν με τους φοιτητές δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, τις γνώσεις τους σχετικά με τη γλώσσα και την ελευθερία της έκφρασης προγραμματίζεται από 11 έως 14 Ιουλίου στην Ύδρα, στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Ενημέρωσης».

 Το πρόγραμμα που φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο «Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης» πρόκειται να διεξαχθεί με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και είναι προσαρμοσμένο στις  ιδιαίτερες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης. Οργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων και Μέσων Ενημέρωσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία  με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, και με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης. Εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ύδρας.

 Υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το παρόν θα δώσουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Έμπρακτη είναι και η υποστήριξη από το Ίδρυμα Macquarie Greek Studies Foundation Limited της Αυστραλίας.

 Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Τρ. Αλμπάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, M. Möllering, Κοσμήτωρ του Τμήματος που συμμετέχει από το Macquarie University, Γ. Δ. Κουκουδάκης, Δήμαρχος Ύδρας, Ζ. Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αικ. Πλακίτση, Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ομιλίες των Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.κ. Μηνά Πασχόπουλου και Σταύρου Νικολόπουλου και του Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Ι. Χρυσουλάκη.

 Για μία ακόμη χρονιά ομιλητής θα είναι ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επιπλέον, ομιλία θα προσφέρουν ο εφοπλιστής κ. Π. Λασκαρίδης (Ίδρυμα Λασκαρίδη), Υποναύαρχος Επί Τιμή του Πολεμικού Ναυτικού, ο κ. T. Goad, εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και η κ. Ελ. Βισβίκη, CEO της Weav Music.

 Από την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα και την Κύπρο, συμμετέχουν πανεπιστημιακοί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Πατρών, Δυτικής Αττικής, καθώς επίσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 Από Πανεπιστήμια του εξωτερικού συμμετέχουν Καθηγητές από: Harvard University, Stanford University, Granada University, Université Paul-Valéry Montpellier, Macquarie University, Ocean County College, NJ κ.ά. Σημαντική είναι και η παρουσία των δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι κ.κ. Γ. Μανδαλίδης (CNN Greece), Μ. Δεναξά (Real, Star).

 Πέραν των πρωινών πολύωρων διαλέξεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές και συναυλιακές εκδηλώσεις, με την συμμετοχή των καλλιτεχνών Σουζάνας και Ελένης Βουγιουκλή, στο πλαίσιο αφιερώματος στον Λεονάρντ Κοέν, του εικαστικού Γ. Κόττη και της Πολίν Σιμόν, ιδρύτριας του θεσμού “Hydra for Artists of the Mediterranean”, πρ. δημοσιογράφου της Figaro, αλλά και των δημοσιογράφων Ν. Σπαγαδώρου και Μ. Τζανακάκη, που θα παρουσιάσουν το θεατρικό  «Δημήτρης Υψηλάντης – Μαντώ Μαυρογένους», σκηνοθετημένο από τον Γ. Μόρτζο. Συμμετέχει επίσης η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών, ενώ προγραμματίζεται ένα αφιέρωμα στον εκδότη Γ. Δαρδανό (Gutenberg), με τη συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή στο πρόγραμμα των νέων ανθρώπων από τον διαδικτυακό Όμιλο Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου.

 Τέλος, με το πρόγραμμα στην Ύδρα θα συνδεθεί διαδικτυακά η σύζυγος του κιθαρίστα και συνθέτη των Pink Floyd, David Gilmour, Polly Samson, συγγραφέας του μυθιστορήματος «The Theatre of Dreamers», που αναδείχθηκε ως η νουβέλα της χρονιάς για το 2020 από τoυς: The Times, Sunday Times, The Telegraph, The Daily Mail και The Spectator.

 Το πλήρες πρόγραμμα του 7ου Θερινού Πανεπιστημίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα summerschool.ac.uoi.gr, όπου και αναρτώνται σταδιακά όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο.  Τον σχεδιασμό και την ευθύνη του προγράμματος έχει ως επιστημονικώς υπεύθυνη του έργου, η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ

smadminΠρόγραμμα 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»
Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου – 2ο Μικρό Θερινό Πανεπιστήμιο, έναρξη εγγραφών

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ                                

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»
2ο ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«ΦΟΒΟΣ, ΕΥΘΥΝΗ, ΕΝΟΧΗ

ΔΟΚΙΜΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

26 – 29 Αυγούστου 2021 στη Σύρο και σε διαδικτυακή πλατφόρμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διαδικτυακός Όμιλος Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει το 2ο Μικρό Θερινό Πανεπιστήμιο. Η δράση προγραμματίζεται να λάβει χώρα στη Σύρο από τις 26 – 29 Αυγούστου 2021 (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν), στην αίθουσα Α. Παναγούλη του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Το 2ο Μικρό Θερινό σχεδιάζεται αυτή τη χρονιά σε υβριδική μορφή, λόγω της πανδημίας. Προγραμματίζεται να περιλαμβάνει δια ζώσης παρουσία, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ θα μεταδίδεται και ζωντανά από τη Σύρο, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται σταδιακά, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.

 

Το 2ο Μικρό Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο:

«Φόβος, Ευθύνη, Ενοχή. Δοκιμές διαλόγου για την μετά πραγματικότητα»

Οι θεματικές στις οποίες θα επικεντρωθεί το πρόγραμμα είναι:

 • Η γλώσσα του φόβου, της ευθύνης και της ενοχής στη δημόσια σφαίρα
 • Ο φόβος ως εργαλείο πειθάρχησης του πλήθους
 • Ο φόβος ως μορφή (αυτο)λογοκρισίας
 • Η ευθύνη και η ενοχή ως φορείς κατασκευής της συναίνεσης
 • Η ενοχή στην ψυχανάλυση, τη φιλοσοφία και το δίκαιο
 • Η ευθύνη ως ιδρυτικό συμβάν της ηθικής
 • Τα βιώματα του φόβου, της ευθύνης και της ενοχής στην εποχή της πανδημίας
 • Ο φόβος, η ευθύνη, η ενοχή και το μέλλον της διαπροσωπικής σχέσης μετά την πανδημία
 • Η καλλιτεχνική δημιουργία ως ευθύνη ή/και ως «παυσίπονο της ψυχής»
 • Η απεικόνιση του φόβου στη φωτογραφική τέχνη και στον κινηματογράφο
 • Ο φόβος, η ευθύνη και η ενοχή στην θρησκευτική εμπειρία

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, αλλά και επαγγελματίες που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Επιπλέον, περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες (πάντα υπό την αίρεση ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν). Το πλήρες πρόγραμμα της δράσης θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου summerschool.ac.uoi.gr, στη σελίδα του Διαδικτυακού Ομίλου Αποφοίτων Θερινών Πανεπιστημίων «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» στο Facebook και στον τύπο. Με την παρουσία και συμμετοχή τους θα τιμήσουν το πρόγραμμα  διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές καθώς και επαγγελματίες από τον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης και ο διευθυντής της κυριακάτικης έκδοσης της Εφημερίδας των Συντακτών, Τάσος Παππάς.

Την οργάνωση του προγράμματος αναλαμβάνει η επιτροπή του Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου, με την επιστημονική επίβλεψη της κ. Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτριας Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας, Διευθύντριας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πληροφορίες και υποβολή βιογραφικών/αιτήσεων εγγραφών:

Δημήτρης Παυλίδης, Μεταπτυχιακός φοιτητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Ασκούμενος Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, dimitris.pauli@gmail.com.

smadminΔελτίο Τύπου – 2ο Μικρό Θερινό Πανεπιστήμιο, έναρξη εγγραφών
Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΗ

7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Ιωάννινα, 22 Απριλίου 2021

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής, έχει την τιμή να διοργανώνει, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας και με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.

Στην 7η οργάνωση του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» αντανακλάται αφενός μεν το διεθνές κύρος και η εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αφετέρου δε η επιτυχία ενός πολυετούς θεσμού με υψηλούς ακαδημαϊκούς στόχους, ο οποίος χαίρει της στήριξης εξεχουσών προσωπικοτήτων και μεγάλων διεθνών φορέων της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Το φετινό Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, φέρει τον τίτλο «Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης» και επιχειρεί να προσεγγίσει  θεματικές, όπως η ελευθερία έκφρασης, η διαφορετικότητα και η χρήση της γλώσσας ως οργάνου αντίστασης και χειραφέτησης από οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Καλωσορίζω όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και συγχαίρω, για την επιστημονική επιμέλεια και την επίβλεψη του προγράμματος, την κ.Νικολέττα Τσιτσανούδη- Μαλλίδη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν. Ιωαννίνων, καθώς και όλους όσοι συμβάλλουν στην οργάνωση του φετινού Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο καλείται να προσαρμοστεί σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης.

smadminΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΗ
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα για τον δημόσιο λόγο στην εποχή της πανδημίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων,
Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
και Εκπαίδευσης (ΜΕ.Κ.ΘΕ.Μ.Ε.)

Με πολύ σημαντικά συμπεράσματα για την επίδραση της πανδημίας στη γλώσσα και στην επικοινωνία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Εργαστηρίου  Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΜΕ.Κ.ΘΕ.Μ.Ε.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «Ο δημόσιος λόγος στην εποχή της πανδημίας». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris) και είχε χορηγό επικοινωνίας το CNN Greece.

 Πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν το παρόν στο πρόγραμμα, που σχεδίασε, οργάνωσε και διηύθυνε ως επιστημονική υπεύθυνη, η αν. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας  και διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης, κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη. Το πρόγραμμα που προσφέρθηκε δωρεάν σε 200 περίπου φοιτητές, δημοσιογράφους, νομικούς και εκπαιδευτικούς, διήρκησε δύο και πλέον μήνες και πυροδότησε έναν σοβαρό προβληματισμό για τους δεκάδες νέους όρους που αφορούν στην υγειονομική κρίση και οι οποίοι εισέβαλαν βίαια στο λεξιλόγιό μας, ενώ αναγνωρίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα από τα λεξικά. Υπογραμμίστηκε ότι η πανδημία προκάλεσε δραστικές αλλαγές στην επικοινωνία μεταξύ των ομιλητών της κοινότητας.

 Ζητήματα γλωσσικής αλλαγής, γλωσσικής προσαρμογής, επανασημασιολογήσεων των λέξεων, αλλά και άλλα που σχετίζονται με την ιδεολογική λειτουργία του λόγου περιλαμβάνονταν στις θεματικές του σεμιναρίου που πραγματοποιούνταν κάθε Παρασκευή βράδυ, από τον περασμένο Φεβρουάριο.  Επιπλέον, το πρόγραμμα διαπραγματεύτηκε και το κρίσιμο θέμα της ανάπτυξης του διχοτομικού λόγου σε εποχές κρίσεων και ειδικότερα σε σχέση με την κρίση της πανδημίας.

 Οι συμμετέχοντες υπέβαλλαν εργασία στο τέλος του προγράμματος και παρέλαβαν πιστοποιητικό αναγνώρισης της συμμετοχής τους, επεφύλαξαν δε εγκωμιαστικά σχόλια για τη δράση, στα report papers που απέστειλαν.

 Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος απευθύνονται θερμές ευχαριστίες στην πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Πλακίτση και στους ομιλητές, κ.κ. (με τη σειρά των ομιλιών τους),

-Κώστα Κανάκη, Καθηγητή Κοινωνιογλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου,            

-Μαριάννα Κατσογιάννου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου,

-Αλεξία Κουλούρη, Δημοσιογράφο, Προϊσταμένη Τομέα Ενημέρωσης και Προβολής του Κοινοβουλευτικού έργου τηλεοπτικού σταθμού Βουλή Τηλεόραση,

-Κώστα Γουλιάμο, Πρύτανη Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Επίτιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Lanzhou City University της Κίνας,

-Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

-Γεώργιο Δ. Καψάλη, Καθηγητή Eλληνικής Φιλολογίας με έμφαση στις κλασικές σπουδές και την Παιδική Λογοτεχνία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τ. Πρύτανη,
-Ελένη Τσαλκατίδου, Υπ. διδάκτορα ΕΚΠΑ, Δημοσιογράφο – Μέλος ΕΣΗΕΜΘ,

-Μάνο Τσαλαμανιό, Διευθυντή Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών-Εφήβων – Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα  Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

-Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Αντιπρύτανη Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

-Ελένη Καραντζόλα, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου,

-Ευάγγελο Ιντζίδη, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ.

Τέλος θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στο Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris), στο CNN Greece που ήταν χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος, καθώς και προς όλα τα ΜΜΕ της Ηπείρου που στήριξαν και πρόβαλλαν το πρόγραμμα σε όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του.

smadminΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα για τον δημόσιο λόγο στην εποχή της πανδημίας
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,
ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»

Ένας ισχυρός θεσμός με διεθνή απήχηση

Παρουσιάστηκε με τη συμμετοχή Πρυτάνεων και πανεπιστημιακών Καθηγητών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αμερική και την Αυστραλία

Με τη συμμετοχή Πρυτάνεων και πανεπιστημιακών Καθηγητών, αλλά και εκπροσώπων του Τύπου από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αμερική και την Αυστραλία, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή, επίσημη παρουσίαση του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που οργανώνει το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University (Department of Media, Communications, Creative Arts, Language and Literature, Faculty of Arts), στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης (The Circle of Hellenic Academics in Boston). Η δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην  Ύδρα από 11-14 Ιουλίου 2021 (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν), στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών “Mελίνα Mερκούρη”, καθώς και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ύδρας. Υποστηρίζεται επίσης από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος εξήρε τον θεσμό και τους έμψυχες συντελεστές του. Το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο «Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης».

Την ανακοίνωση έκανε η ιδρύτρια και ακαδημαϊκή διευθύντρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία και συντόνισε την εκδήλωση, ξεκινώντας με την ανάγνωση του χαιρετισμού του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.κ. Μηνάς Πασχόπουλος και Σταύρος Νικολόπουλος, η πρόεδρος του Π.Τ.Ν. κ. Αικατερίνη Πλακίτση, η Λέκτορας του Macquarie University, κ. Patricia Koromvokis, o Λέκτορας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρόεδρος του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης κ. Νικόλας Πρεβελάκης, και ο δήμαρχος της Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού. Συμμετείχαν επίσης ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κώστας Γουλιάμος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, η Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Πηνελόπη Βουγιουκλή Καμπάκη, καθώς και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Macquarie Greek Studies Foundation Limited, κ. Θεόφιλος Πρεμέτης, που υποστηρίζει το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο. Στην αισθητική αντίληψη που διακρίνει τον θεσμό αναφέρθηκε ο εκδότης των εκδόσεων Gutenberg μίλησε ο κ. Γιάννης Μαμάης, ειδικός σύμβουλος του Δ.Θ.Π.

Από την πλευρά του δημοσιογραφικού κόσμου, μίλησαν ο γενικός διευθυντής του CNN Greece, κ. Γιάννης Μανδαλίδης, η διευθύντρια του Καναλιού της Βουλής κ. Αλεξία Κουλούρη και ο δημοσιογράφος από την Ήπειρο κ. Γιάννης Κεΐσογλου. Όπως τόνισε η κ. Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, καθοριστική είναι τα τελευταία χρόνια η υποστήριξη από την ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ WORLD, το Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και το Κανάλι της Βουλής. Χορηγός επικοινωνίας είναι το CNN Greece, ο Όμιλος REAL (Real Fm 97.8, Real News, Real.gr) και από την Αυστραλία, οι εφημερίδες The Greek Herald/Ελληνικός Κήρυκας στο Σίδνεϊ, η εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ στη Μελβούρνη και ο ραδιοφωνικός σταθμός 2mm Radio 1665, Sydney, Darwin, Wollongong. Στο φετινό τηλεοπτικό σποτ της δράσης, σε σκηνοθεσία του κ. Πάνου Μανωλίτση, πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός κ. Γιάννης Στάνκογλου, ενώ την παραγωγή έχει κάνει η εταιρεία Production House.

Τέλος συγκινητική ήταν η παρουσία του Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, με τις ομιλίες των κ.κ. Δημήτρη Βαρδαβά και Δημήτρη Παυλίδη, που ανακοίνωσαν ότι και οι απόφοιτοι συνεχίζουν την παράδοση του μητρικού φορέα, διοργανώνοντας το «Μικρό Θερινό». Η εκδήλωση έκλεισε με τη φράση της Ακαδημαϊκής Διευθύντριας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Εάν δεν εμπλέξουμε τους νέους στα όμορφα πράγματα, αυτά δεν θα γίνουν ποτέ ομορφότερα».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες (πάντα υπό την αίρεση ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν). Το βίντεο της παρουσίασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=pOfyfAv-yhY&fbclid=IwAR39l2NE3pJIoN6aGiR5bTUR7tly-Vfw4lKspDb00hVeBWcp289yNjMAj2g

Πληροφορίες και υποβολή βιογραφικών/αιτήσεων εγγραφών:

Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη,

nitsi@uoi.gr και στην ιστοσελίδα https://summerschool.ac.uoi.gr

fb: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

smadminΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»

11-14 Ιουλίου στην  Ύδρα και σε διαδικτυακή πλατφόρμα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Σχολή Επιστημών Αγωγής, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν., σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University (Department of Media, Communications, Creative Arts, Language and Literature, Faculty of Arts), στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, και με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης (The Circle of Hellenic Academics in Boston) διοργανώνει το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ». Η δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην  Ύδρα από 11-14 Ιουλίου 2021 (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν), στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών “Mελίνα Mερκούρη”. Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ύδρας.

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται αυτή τη χρονιά σε υβριδική μορφή, λόγω της κατάστασης που σχετίζεται με την υγειονομική κρίση. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα περιλαμβάνει δια ζώσης παρουσία, με τήρηση υγειονομικών πρωτόκολλων. Θα μεταδίδεται ζωντανά από την Ύδρα, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται σταδιακά, σε συνέχεια των μέτρων πρόληψης και προστασίας που θα λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο.

Το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο:

Γλώσσα και ελευθερία της έκφρασης.

Ενδεικτικές θεματικές:

 • Γλώσσα και επανάσταση. Η  γλωσσική πραγμάτωση της ιδέας της ελευθερίας
 • Γλώσσα, δουλεία και χειραφέτηση
 • Η γλώσσα ως όργανο αντίστασης στην εξουσία της πολιτικής και του πλούτου
 • Η ελευθερία της έκφρασης στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα
 • Η έκφραση της διαφορετικότητας στη γλώσσα
 • Η δημιουργικότητα ως ελευθερία της γλώσσας
 • Η γλώσσα στην εκπαίδευση – Επίκαιρες προσεγγίσεις

Καθοριστική είναι τα τελευταία χρόνια η υποστήριξη από την ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ WORLD, το Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και το Κανάλι της Βουλής. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος REAL (Real Fm 97.8, Real News, Real.gr), καθώς και η εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της Μελβούρνης. Τη δράση υποστηρίζουν μία σειρά άλλων φορέων, οι οποίοι και θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Μπορείτε να δείτε εδώ το φετινό τηλεοπτικό σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός κ. Γιάννης Στάνκογλου: https://www.youtube.com/watch?v=tZ3g9ZdeLp0&fbclid=IwAR3q4rtet2FDCObkuY1e_t3BLtnyteiR78DLb_Cm-8L0l34cQIZseNd5KWs

Μετά από 6 χρόνια αναγνωρισμένης επιτυχίας της διοργάνωσης, η «παράδοση» της καλλιέργειας της εξωστρέφειας και των συνεργασιών με εξέχοντες διεθνείς φορείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Θ.Π. «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» τα προηγούμενα έτη υποστηρίχθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ελληνικό τμήμα), την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris), το Centre Culturel Hellénique του Παρισιού, το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University κ.ά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες (πάντα υπό την αίρεση ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν).

Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Associate του CHS – GR του Πανεπιστημίου Harvard κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης.

Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ» θα ανακοινωθεί και επίσημα στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 8 το βράδυ, μέσω της πλατφόρμας TEAMS.

Πληροφορίες και υποβολή βιογραφικών/αιτήσεων εγγραφών:

Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη,

nitsi@uoi.gr και στην ιστοσελίδα https://summerschool.ac.uoi.gr

fb: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

smadmin7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

CHS Associate in Linguistics του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης

CHS Associate in Linguistics και μέλος της CHS Greece Interdisciplinary Advisory Committee του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, ανέλαβε η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπλ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για τον σχετικό σύνδεσμο κάντε κλικ εδώ

smadminCHS Associate in Linguistics του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης
Διαβάστε περισσότερα